Microneedling/Dermapen™

Microneedling är en allt mer populär metod för att behandla hudproblem. På Kliniké använder vi Dermapen™ som var den första mekaniska microneedlingpennan på marknaden (år 2010) och fortfarande är marknadsledande internationellt.

Dermapen™ är en avancerad microneedlingbehandling, som ökar hudens naturliga produktion av kollagen. Kollagen är ett armeringsprotein som bland annat finns i vår hud, där den bidrar till hudens fasthet, styrka och elasticitet. Mängden kollagen i huden minskar vid stigande ålder och vid kraftig solexponering. Huden kan då upplevas slapp och fina linjer, rynkor och fåror framträder. Microneedling orsakar en kontrollerad mikroskada i huden vilket bland annat stimulerar till nybildning av kollagen och andra elastiska komponenter. Resultatet blir en förbättring av hudens struktur och kondition.

Nyproduktionen av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av fraktionerad laser, dock med mycket mindre biverkningar och kortare återhämtningstid. Behandlingsmetoden är också mer effektiv än microdermabrasion och kemisk peeling. Därtill kan en Dermapen™-behandling utföras på alla hudtyper/hudfärger året om.

BEHANDLINGSINDIKATION:

  • Huduppstramning- och föryngring
  • Fina linjer och rynkor
  • Stora porer
  • Oren hud, acne
  • Milier, keratosis pilares
  • Pigmenteringar
  • Ärr – från acne, kirurgi och brännskada
  • Hudbristningar
  • Alopecia


Under behandling förs pennan med det vibrerande nålhuvudet över huden, vilket skapar tusentals vertikala mikrokanaler i huden. Beroende på behandlingsindikation förs nålen olika djupt ner i huden, 0,2-3 mm. Vid djupt penetrerande nålbehandling uppkommer blödning vilket i vissa fall kvarlämnar små blåmärken (peteckier) i huden. Dessa försvinner i regel inom en vecka. Behandlingen är olika smärtsam. Bedövningskräm kan appliceras före behandling påbörjas, men rekommenderas ej då den påverkar möjligheten att se hudens kondition under behandlingen.

Resultat kan ses redan efter en behandling, men om ett mer långvarigt resultat önskas rekommenderas upprepade behandlingar, i regel 3-6 behandlingar (fler vid mer omfattande problem/skada) med 2-8 veckors intervall beroende på behandlingsindikation. Huden är individuell vilket avgör antalet behandlingar och det slutgiltiga resultatet. Behandlingstiden är omkring 60 min.

INFÖR EN BEHANDLING
Innan behandling påbörjas är Du välkommen till oss på en konsultation. Under konsultationen tittar vi på möjligheterna att behandla det hudområde som önskas och du får information om hur behandlingen går till och priset för just din behandling. Du får då också möjlighet att ställa frågor och ta upp förväntningar och farhågor. Om du äter läkemedel eller har någo bakomliggande sjukdom är det bra att informera oss om det på konsultationen. Det kan ibland påverka behandlingsmöjligheterna och behandlingsresultatet. Under tiden man är gravid eller ammar utför vi inga behandlingar.

HUR EN BEHANDLING GÅR TILL
1. Huden rengörs
2. Hudanalys utförs och foto tas
3. Huden desinficeras
4. Behandlingsdjup ställs in
5. Huden smörjs in med ett specialanpassat serum
6. Microneedling utförs, DermapenTM förs i ett rutmönster över hudytan
7. Ansiktsmask appliceras
8. Huden inspekteras och lugnande kräm och SPF appliceras

Boka Tid