Kemisk Peeling

Kemisk peeling PRODIGY PEEL “P2” SYSTEM, IS Clinical

UTSLÄTANDE | FÖREBYGGANDE | FÖRYNGRANDE
Kombinerar resorcinol, mjölksyra, salicylsyra och citronsyra och är därför målinriktat på flera hudproblem. Ingredienser är sammankopplade med en kraftfull “booster” med en avancerad typ av salicylsyra. Tillsammans bidrar ingredienserna till fantastiska behandlingsresultat jämfört med andra typer av kemisk peeling. Tack vare den innovativa formeln är risken för oregelbundenheter i pigment mindre och det kan användas på alla hudtyper, även mörka Fitzpatrick-typer. PRODIGY PEEL “P2” SYSTEM är självneutraliserande och ingen användning av neutraliserande produkter krävs. Optimala resultat uppnås genom en serie behandlingar.

Vad är speciellt med iS CLINICAL?
IS CLINICAL är en lyxig och exklusiv hudvårds serie i kategorin cosmeceutical, som kännetecknas av att uteslutande vara baserad på de renaste, bästa och mest naturliga botaniska ingredienserna – som samtliga är kliniskt testade och validerade. Är baserad på innovativa formler och avancerad antioxidant-teknik, som ger synliga förbättringar av hudens hälsa och kvalitet.

Vilka förbättringar kan jag förvänta mig att se med PRODIGY PEEL?
Förbättringar av mild acne och synliga ålderstecken, inklusive fina linjer och rynkor. Ljusar upp hyperpigmentering och ojämn hudton, vilket resulterar i en revitaliserad hudton.Exfolierar och avlägsnar orenheter från tilltäppta porer. Peelar och avlägsnar hudceller på ett kontrollerat och smidigt sätt. Denna process förstärker hudens naturliga exfolieringsprocess och cellbildning. Cellbildningen förstärks ytterligare genom de närande ingrediensernas synergistiska effekt.

Hur skiljer sig PRODIGY PEEL från andra kemiska peelingar?
De renaste och mest kraftfulla (farmaceutisk renhet) ingredienserna kombineras med den senaste tekniken för att skapa en formel som är extremt effektiv, men ändå skonsam för huden. Stegen är designade för perfekt balans av korrigering och peeling vid en hudföryngring.

Steg 1: PRODIGY PREP-vätskan innehåller trollhassel (Hamamelis), som ger en hel del fördelar för huden, till skillnad från aceton, som vanligtvis används (och som ofta orsakar irritation, rodnad och inflammation).

Steg 2: PRODIGY PEEL ”P2” vätskan består av fyra kraftfulla syror som samverkar synergistiskt för mjuk exfoliering, samtidigt som hudproblem bekämpas med mindre “down time”.

Steg 3: PRODIGY BOOSTvätskan kombinerar några av de mest kliniskt avancerade kemiska ingredienserna, och de samverkar för att boosta peelens effekt, samtidigt som regenerering av huden förstärks.

Hur går en behandling till?
Steg 1:
Vi börjar med att rengöra din hud för att avlägsna hudfett och döda hudceller. När huden är rengjord påförs PRODIGY PREP.
Steg 2:
PRODIGY PEEL ”P2” System påförs huden, varefter du kommer att känna att det sticker i huden, kan ge en värmande känsla samt svida lite men det
är normalt och går snabbt över.
Steg 3:
Sist påförs huden PRODIGY BOOST, som bidrar till att förstärka peelingens effekt, samtidigt som även regenereringen av huden förstärks.

Vi avslutar med Extreme Protect SPF 30, IS Clinical.
I ca 1 vecka efter behandlingen kommer din hud att genomgå en förnyelseprocess, som gör att de döda yttre hudlagret försvinner genom avflagning. Beroende på din hud kan man kanske se avflagningen, och du kommer att känna av peelingen i två till sex dagar efter behandlingen. I samband med detta kan lätt klåda och irritation uppstå, men det är viktigt att inte klia eller riva i hudflagorna. Du bör även undvika solen dagarna efter behandlingen.

Hur ofta kan jag behandlas med PRODIGY PEEL?
En PRODIGY PEEL ”P2” – behandling kan utföras så ofta som var fjärde till var åttonde vecka. Vi avråder från att göra PRODIGY PEEL behandlingar under de soligaste sommarmånaderna, eftersom man ofta vill tillbringa sin tid utomhus eller där direkt solexponering är svår att undvika.

Kontraindikationer:

 • Aktivt munsår, herpes typ 1 eller 2 eller vårtor i behandlingsområdet.
 • Skadad, solbrända hud eller särskilt känslig hud.
 • Allergi eller överkänslighet mot någon av ingredienserna i PRODIGY PEEL
 • Allergi mot aspirin (acetylsalicylsyra eller salicylsyra)
 • Vitiligo, cancer, strålbehandling
 • Autoimmuna sjukdomar, som diabetes, psoriasis, lupus, reumatoid artrit, dermatomyosit
 • Ärrvävnad (hypertrofiska ärr) eller keloidbildning
 • Gravida eller ammande kvinnor eller äter Waran Generella instruktioner efter behandling:
 • Använd iS CLINICAL Extreme Protect SPF 30 eller Eclipse SPF 50 dagtid samt Shield Recovery Balm nattetid (Du kommer få med dig hem).
 • Undvik att utsätta huden för direkt solljus under de första 10 dagarna. Om solen inte går att undvika helt ska du vara extra noga med att applicera UV-skydd med minst SPF 30
 • Stå emot frestelsen att klia eller skrapa det behandlade området. Detta kan leda till ärrbildning.
 • Använd inga produkter som innehåller aktiva ingredienser som alfa- eller batahydroxysyror eller A vitamin.

Boka Tid